Laman utama > Produk > Produk Kesihatan > SC Strawberry
SC Strawberry

SC Strawberry


15 sachets x 12g
Bio Tech Formula & GMP Certified
KKM Ruj : 041114/09/259
KKM(26) dlm.KKM-163/S/95 Jld.127

Certificate of Analysis | Halal Certificate 


SC Strawberry Untuk Membersihkan & Melangsingkan Badan Anda !!!SC Strawberry adalah suatu formulasi fiber serat tinggi berkualiti tinggi yang mengandungi bahan-bahan semula jadi seperti serbuk Strawberry, Sel Stem Epal, Sel Stem Anggur, Blueberry, Serat Larut, Serat Gandum, Aloe Verra dan Ubi Merah. Ia adalah 100% selamat dan semula jadi, tanpa sebarang bahan-bahan tambahan dan kimia. Minum sebelum atau selepas makanan dapat membantu masalah berat badan dengan mengelakkan terlebih makan.


Kelebihan SC Strawberry :​


 • Melegakan masalah sembelit
 • Menggalakkan pergerakan usus
 • Menjaga kesihatan usus
 • Melangsingkan perut badan
 • Mengurangkan berat badan.
 • Menurunkan tahap kolesterol

Sesuai untuk sesiapa yang menghadapi masalah berikut :

 • Sembelit
 • Berat badan berlebihan
 • Tahap kolesterol tinggi
 • Mengamalkan diet berasaskan sayuran

Tidak sesuai untuk orang berikut :


 • Wanita hamil
 • Kanak-kanak berusia di bawah 5 tahun
 • Kanak-kanak berusia di bawah 12 tahun hanya boleh mengambil separuh paket

Ingredient :

​​

Strawberi

Strawberi adalah bertumbuh meluas daripada spesies tumbuh-tumbuhan Fragaria.Ia adalah salah satu buah-buahan yang ditanam di seluruh dunia.Buah ini adalah popular disebab oleh ia punya rasa,berwarna merah,berjus dan manis.Makanan buah-buahan yang sihat ini mengadungi antioksidan dapat memberikan kesan perlindungan daripada radikal bebas.Strawberi kaya dengan vitamin C, B2, B5, B6 dan juga serat pemakanan yang sangat baik. Strawberi bertumbuh di semua kawasan beriklim sederhana dunia,penghasilan strawberi yang terbanyak di dunia adalah negara Amerika Syarikat, Turki, Sepanyol, Mesir dan Mexico. Manfaat-manfaat Strawberi: Mengurangkan tekanan darah tinggi. Rendah lemak tepu, kolesterol dan sodium. Mengurangkan risiko penyakit jantung. Mencegah kanser kolon.

  ​​

  Blueberri

  Blueberri adalah tumbuhan berbunga saka dengan buah berwarna nila.Blueberri berada kedudukan yang luar biasa dalam buah-buahan daripada Amerika Utara.Amerika Syarikat adalan menanam dan membekalkan pengeluaran yang lebih separuh dengan blueberi di pasaran dunia.Blueberri mengadungi sangat kaya dengan antioksidan seperti vitamin C, vitamin B kompleks, vitamin E, vitamin A, zink dan zat besi. Manfaat-manfaat Blueberri: Mengurangkan lemak di bahagian perut. Membubarkan kolesterol buruk. Menghalang kanser kolon. Menghapuskan sembelit.

   ​​

   Sel Stem Epal

   Sel Stem Epal adalah bahan liposomal aktif berdasarkan sel stem dari epal Uttwiler Spatlauber.Ia adalah sejenis buah pokok lama dan sangat jarang di negara Switzerland.Ia mengadungi sebatian umur panjang tertentu dan sel-sel stem yang berharga menjadikan baka ini terkenal dengan penyimpanan besar. Manfaat-manfaat Sel Stem Epal: Meningkatkan daya hidup dalam sel stem dengan umur panjang. Membaiki rosak tisu dan organ-organ badan. Penuaan pra-matang dan garis halus. Mengaktifkan semula sel stem kulit.

    ​​

    Sel Stem Anggur

    Sel Stem Anggur adalah berdasarkan kepada sel-sel stem dari Gamay Teinturier freaux Grap.Ia adalah dicirikan oleh kandungan yang sangat tinggi polifenol untuk perlindungan sinaran UV. Sel Stem Anggur mengadungi faktor-faktor epigenetik khas dan metabolisme yang dapat melindungi sel stem manusia terhadap sinaran UV dengan melambatkan proses penuaan. Manfaat-manfaat Sel Stem Anggur: Melindungi sel stem kulit daripada tekanan sinaran UV. Melambatkan penuaan sel-sel penting. Mengaktifkan sel-sel manusia. Mengekalkan kelihatan muda pada kulit.

     ​​

     Fibersol

     Fibersol adalah sejenis serat larut pekat yang diperoleh daripada sumber semulajadi.Fibersol dihasilkan daripada kanji jagung oleh pirolisis dan enzim berikutnya.Sumber daripada makanan serat larut ialah sesetengah buah-buahan dan jus buah-buahan,nut,barli,sayur-sayuran dan kacang. Manfaat-manfaat Fibersol: Merangsang perasaan kekenyangan. Melambatkan perasaan lapar setelah makan. Mengawal selera makan dan pengambilan kalori. Mengawal tahap paras gula darah lepas makan dan lipid.

      ​​

      Serat Gandum

      Serat adalah sejenis serat tidak larut semulajadi yang diperoleh daripada dedak gandum.Serat tidak larut mengadungi selulosa,hemiselulosa dan lignin.Serat tidak larut mempunyai fungsi pukal .Ia membantukan usus-usus menggerakkan makanan dalam usus dengan menjadikan najis lembut dan pukal.Sumber daripada makanan serat tidak larut ialah dedak gandum,dedak jagung,bijirin dan kekacang,nut dan produk gandum penuh. Manfaat-manfaat Serat Gandum: Menggalakkan pergerakan usus-usus. Mencegah sembelit. Mencegah mikrob daripada menghasilkan bahan berkanser. Mencegah kanser kolon.

       ​​

       Aloe Vera(lidah buaya)

       Aloe Vera adalah spesies tumbuhan berair.Aloe Vera telah lama disukai oleh ramai menjadikan sebagai tumbuhan rumah,biasa dipanggil

        ​​

        Ubi Bit Merah

        Ubi Bit Merah adalah salah satu jenis bit yang paling popular dihadapi di seluruh benua Amerika Utara.Ubit Bit Merah mengadungi vitamin dan mineral seperti vitamin A, vitamin B, vitamin C, folik asid, zat besi, serat dan magnesium. Manfaat-manfaat Ubi Bit Merah: Menurunkan tekanan darah. Melindungi organ-organ dalaman. Kaya dengan nutrien bernilai. Menggalakkan peredaran darah

         ​​

         Fruktosa

         Fruktosa atau gula buah-buahan,adalah gula ringkas yang terdapat dalam buah-buahan,madu,sayur-sayuran,tebu dan gula bit.Ia adalah manis daripada yang berlaku secara semulajadi pemanis(kalori) dan mempunyai ciri-ciri unik yang berfungsi dengan pemakanan menjadikannya sebagai bahan makanan bernilai. Manfaat-manfaat Fruktosa: Meningkatkan metabolisme karbohhidrat. Mengurangkan risiko hipolisemia yang berkaitan. Melindungi hati daripada kematian sel hipoksia. Bertambah baik dengan tahap gula dalam badan.

          Questions And Answers
          1. Q :

           Apakah SC Strawberry?


           A :

           Ia adalah produk yang mengandungi bahan-bahan semula jadi seperti Serbuk Strawberry, Sel Stem Epal, Sel Stem Anggur, Blueberry, Serat Laut, Serat Gandum, Aloe Vera dan Ubi Merah untuk meningkatkan pergerakan usus, mengurangkan sembelit dan mengawal berat badan.

          2. Q :

           Apakah kebaikan SC Strawberry?


           A :

           Dengan berformulasi pekat berbagai buah-buahan &s ayur-sayuran, ia membantu meningkatkan kolon yang lebih sihat, menghilangkan toksin dalam system percernaan, meningkatkan penyerapan nutrien dan regenerasi sel-sel dalam usus.

          3. Q :

           Bagaimana SC Strawberry membantu gastrik?


           A :

           Ia menghilangkan toksin dan gas di dalam usus,dan dengan itu memperbaiki sistem pencernaan.

          4. Q :

           Adakah SC Strawberry berkesan bagi badan yang berasid tinggi?


           A :

           Ya,ia boleh membantu menggalakkan kolon yang lebih sihat, meningkatkan penyerapan air dan mineral di dalam usus, dengan itu mengeluarkan bahan buangan dan toksin dalam badan,dan mengimbangi tahap pH badan.

          5. Q :

           Apakah kesan khas SC Strawberry untuk usus?


           A :

           Ia boleh membantu mengawal tahap glukosa darah dan lipid untuk mengelakkan penyakit kencing manis dan kolesterol tinggi.

          6. Q :

           Adakah SC Strawberry membantu golongan yang megalami obesiti?


           A :

           Selepas memakan SC Strawberry, ia membantu meningkatkan ketegangan kita. Oleh itu ia dapat mengawal pengambilan makanan dan kalori bagi mereka yang bertujuan kurus badan.

          7. Q :

           Apakah kesan khas SC Strawberry yang lain?


           A :

           Ia boleh kekal dan mengawal pH usus untuk menurunkan risiko mengalami kanser kolorektal.

          8. Q :

           Adakah vegetarian sesuai untuk mengambil SC Strawberry?


           A :

           Produk ini dirumuskan sebagai makanan tamabahan dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, tetap sesuai untuk pengguna vegetarian.

          9. Q :

           Adakah SC Strawberry sesuai untuk wanita mengandungdan kanak-kanak?


           A :

           Wanita yang mengandung dan kanak-kanak di bawah umur 5 tahun adalah dinasihatkan untuk TIDAK memakan produk ini. TETAPI untuk kanak-kanak berumur 5 tahun ke atas, hanya mengambil setengah sachet setiap kali jika dianggap perlu.

          10. Q :

           Berapa banyak SC Strawberry yang perlu saya makan setiap hari?


           A :

           1 sachet setiap hari untuk mengurangkan masalah sembelit, dan 2 sachet sehari, pada waktu siang dan malam bagi golongan yang mengalami obesiti.

          11. Q :

           Apakah caranya mengambil SC Strawberry untuk memaksimumkan kesan produk ini?


           A :

           Makan SC Strawberry selepas sarapan pagi dan pada waktu malam untuk mencapai kesan terbaik.

          my