Laman utama > Produk > Reyoung Square > REYOUNG Foot Sauna
REYOUNG Foot Sauna

REYOUNG Foot Sauna


REYOUNG 气脉宝
人老脚先衰,脚寒百病生。
人脚如树根,蒸脚健全身。
产品尺寸:65cm x 40cm x 50cm

Penuaan bermula di tapak kaki kita,

Tapak kaki berasa dingin adalah punca kesakitan tubuh badan.

Kaki manusia seperti akar tumbuhan,

REYOUNG Foot Sauna membina kesihatan anda.


PENGENALAN PRODUK

Tapak kaki – diperkenalkan sebagai “Jantung Kedua” Manusia.


“Terapi urut”, juga dikenali sebagai refleksologi bertujuan untuk merangsang kelenjar tubuh yang terdapat di tapak kaki bagi meningkatkan kapilari subkutaneus, mengaktifkan fungsi badan manusia untuk mencapai kecergasan atau sebagai rawatan kesakitan tubuh badan.


Sejak zaman dahulu, orang telah menyedari bahawa berkaki ayam adalah baik untuk kesihatan. Amalan ini telah dibukitkan oleh mereka yang jarang berjalan dan bersenam akibatnya melambatkan pengedaran darah dalam tubuh badan sebaliknya mempercepatkan penuaan tubuh badan. Untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan, setiap hari sekurang-kurangnya perlu berjalan sebanyak 1 juta langkah. Namun disebabkan oleh peningkatan taraf hidup dan perkembangan pengangkutan yang semakin maju, amalan ini hanya melibatkan golongan yang semakin kecil.


Refleksologi merupakan salah satu terapi kesihatan tubuh di bahagian kaki yang mempunyai hubungan yang rapat mengenai kekuatan organ tubuh. Refleksologi amat berkesan untuk melaraskan perubahan patologi pertubuhan. Dalam kajian perubatan China Purba telah membuktikan refleksologi boleh melegakan kesakitan tubuh. Kesimpulannya, keilmuan perubatan China telah pun diperakui dan tersebar ke seluruh dunia.


REYOUNG Foot Sauna merupakan teknologi yang menggunakan Batu Tokmalin yang menghasilkan Infra-Red. Ciri-ciri utama yang mengandungi infra-red pada suhu 55°C, refleksi ialah melancarkan pengaliran darah di bahagian kaki, meningkatkan immune sistem tubuh badan, menurunkan kelikatan darah, mengurangkan tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan sebagainya. Di samping itu, ia juga boleh merangsang titik akupunktur bagi mencapai kelegaan. Apabila konteks badan telah diaktifkan, immune sistem tubuh badan akan bertambah kuat, maka ia boleh mengurangkan keletihan dan mempunyai bantuan yang baik bagi penyakit endokrin seperti sakit sendi tubuh badan.


REYOUNG Foot Sauna menghasilkan teknologi infra-red yang mempunyai kesan pembasmian bakteria. Penggunaan yang kerap boleh membasmi kulat di bahagian kaki bagi mencegah pelbagai penyakit kaki. Semasa penggunaan, tapak kaki akan merasa panas dimana kesan menerima penembusan spektrum infra-red bagi mengalakkan pengaktifan kelenjar tubuh dan pada masa yang sama mempercepatkan pengedaran darah dan meningkatkan metabolism tubuh badan.


KESAN KEBAIKAN :

 • Membantu mengingkatkan kuailiti tidur.
 • Menghilangkan keletihan dan tekanan.
 • Menenangkan otot-otot.
 • Meningkatkan fungsi badan dan menggalakkan peredaran darah.
 • Meningkatkan imune system.
 • Mengurangkan keradangan anti bakteria.
 • Penjagaaan kesihatan, kecantikan dan anti penuaan.

CARA PENGGUNAAN :

Basuh dan keringkan tapak kaki kita, kemudian letakkan kaki anda ke dalam stim baldi,menetapkan suhu dan masa (Dicadangkan menyesuaikan suhu antara 50°C-55°C dan masa penetapan adalah di antara 30-60 minit dimana tertakluk kepada keperluan peribadi.) Secara umumnya, suhu akan ditetapkan pada 55°C dan dinasihatkan penggunaan masa tidak melebihi daripada 1 jam setiap kali. Minum segelas air suam selepas penggunaan. Ia mudah dipakai di rumah, pejabat atau pada waktu membaca, mendengar lagu boleh diguna secara serentak.


LANGKAH PERHATIAN :

Perlu mengelakkan penggunaan bagi mereka yang mengalami penyakit sakit jantung, penyakit kulit, kanser atau lain-lain keabnormalan fizikal. Jangan gunakan Foot Sauna di dalam bilik mandi atau bilik yang berudara lembap. Mengelakkan sebarang hubungan kanak-kanak.

Ia sesuai bagi pengguna yang manghadapi

 • 1. Insomnia
 • 2. Tekanan mental
 • 3. Tekanan darah rendah
 • 4. Anemia
 • 5. Penyakit sendi
 • 6. Arthritis
 • 7. Bahagian kaki lumpuh otot
 • 8. Psoriasis

Questions And Answers
 1. Q :

  Apakan REYOUNG Foot Sauna?


  A :

  REYOUNG Foot Sauna ialah pergabungan infra-red dan batu tokmalin berdasarkan prinsip perubatan tapak kaki untuk kesihatan tubuh badan.

 2. Q :

  Apakah kesan utamanya?


  A :

  Ia meningkatkan fungsi peredaran darah, menggalakkan peredaran darah dan metabolisme tubuh untuk mencapai detoksifikasi dan meningkatkan fungsi sistem imune badan.

 3. Q :

  Prinsip apa yang menyebabkan keberkesanan REYOUNG Foot Sauna?


  A :

  Kerana ia melalui pergabungan infra-red dan batu tokmalin, penggunaan pada suhu yang melebihi 40°C akan mempercepatkan peredaran mikro kaki, meningkatkan aliran darah sistemik, dan mengandungi gelombang biologi yang kuat dimana ia dapat merangsang titik akupuntur di tapak kaki untuk menggalakkan pengaktifan otot manusia.

 4. Q :

  Apa peranan cahaya infro-red yang dihasilkan oleh REYOUNG Foot Sauna?


  A :

  Peranan sinar infra-red menghasilkan kuasa penembusan yang kuat untuk mencapai kesan haba, bagi mengembangkan kapilari tubuh manusia, tujuan untuk mempercepatkan peredaran darah.

 5. Q :

  Apakah peranan lain cahaya Infra-red?


  A :

  Cahaya Infra-red juga mempunyai peranan pensterilan, peranan ini boleh mengelakkan pembiakan kuman di bahagian kaki dan mencapai pengawalseliaan yang berkesan. Ia juga boleh menembusi kulit tisu yang mendalam, menambah tenaga selular dan mengawal selia fungsi fisiologi. Saintis menamai infra-red sebagai nama “Cahaya Kehidupan” dimana ia merupakan sumber tenaga bagi semua organisma.

 6. Q :

  Selain yang dinyatakan di atas, apakah kesan lain yang dimiliki oleh REYOUNG Foot Sauna?


  A :

  Penggunaan secara teratur boleh menghapuskan keletihan tubuh badan dan tekanan, membantu peraturan sistem endokrin dan sistem pernafasan, membantu menggalakkan fungsi sistem gastrousus, peredaran darah dan menurunkan berat badan untuk kecantikkan.

 7. Q :

  Golongan mana yang sesuai menggunakannya?


  A :

  Untuk golongan yang menghadapi tekanan darah rendah, insomnia, tekanan mental, anemia, penyakit sendi, sakit sendi, penyakit kaki lumpuh, tubuh badan asid askorbik yang tinggi dan golongan yang ingin menurunkan berat badan.

 8. Q :

  Bolehkan wanita mengandung menggunakan REYOUNG Foot Sauna?

  A :

  TIDAK, kerana suhu pada kaki akan bertambah menyebabkan tekanan darah akan meningkat, keadaan ini akan membawa kesan dan risiko keguguran yang tinggi kepasa wanita hamil.

 9. Q :

  Apakan kesan tindakan dari Batu Tokmalin yang terkandung di dalam REYOUNG Foot Sauna?


  A :

  Melalui pergabungan infra-red, batu tokmalin akan melepaskan ion oksigen negatif ke dalam otot badan, dimana ia boleh meningkatkan pernafasan badan dan pembersihkan keberkesanan saluran darah tubuh badan.

 10. Q :

  Bagaimanakah dapat menggunakan REYOUNG Foot Sauna untuk mencapai kesihatan yang lebih baik?


  A :

  Ia boleh diguna pada waktu pagi dan petang selama 30 minit setiap kali (bergantung kepada keperluan peribadi.) Sebelum digunakan, kaki boleh direndam dalam air suam dengan menambah 3-5 titik Vellres Oroma Oil. Dicadangkan menikmati produk Perfect Stem Cell atau Maca Tongkat Ali Extra jika ingin mencapai kesan kesihatan yang lebih baik.

 11. Q :

  Apakah perbezaan antara REYOUNG Foot Sauna dan produk plug tap kayu yang lain di pasaran? Adakah ia selamat digunakan?


  A :

  REYOUNG Foot Sauna merupakan produk yang berteknologi tinggi dimana cara pemanasan berpunca dari infra-red. Tapak kaki dapat direndamkan di dalam baldi kayu pada suhu pemanasan yang sesuai tanpa air. Ia tiada risiko kebocoran air dan kejutan elektrik. Foot Sauna ini menggunakan kuasa elektrik yang rendah dan suhu digawal dibawah 60°C tidak mengakibatkan bahagian tapak kaki luka bakar. Bahan kayu yang digunakan adalah anti-bakteria, anti-virus, kalis air dan tahan panas, juga menpunyai prestasi pengedap yang baik dan selamat.

 12. Q :

  Adakah Foot Sauna dan kain penebatnya akan berbau selepas digunakan pada jangka masa yang panjang?


  A :

  Foot Sauna ini diperbuat daripada Kayu Hemlocks yang berasal dari Kanada, dimana ia akan menghasilkan sejenis bau yang unik kesan untuk menghapuskan bau waktu pemanasan. Manakala bagi kain penebatnya adalah merupakan rekaan penutup kain yang boleh ditanggalkan untuk mencuci bagi mengelakkan penumbuhan bakteria dan masalah bau berpunca berpeluh.

 13. Q :

  Bagaimana penjagaan Foot Sauna ini selepas digunakan?


  A :

  Dicadangkan tidak digunakan di dalam bilik tandas atau di dalam suasana yang lembab. Tutupkan suis setiap kali selepas diguna, kemudian gunakan kain bersih mengelap dibahagian dalam baldi. Elakkan menggunanya pada cuaca guruh, jauhi daripada kanak-kanak dan elakkan daripada pendedahan cahaya matahari yang berpanjangan.

 14. Q :

  Berapa lamakah jangka hayat Foot Sauna ini?


  A :

  Jangka hayatnya ialah 10000 jam. Selepas 3 jam berturut-turut digunakan, dicadangkan berehat selama 15 minit sebelum sambung digunakan. Secara tidak langsung, tempoh penyelenggaraan ini akan dipanjangkan. Tidak menggalakkan hidupkan soket elektriknya sepanjang masa bila tidak digunakan. Sebab ini akan memendekkan hayat mesin secara tidak langsung.

my