Laman utama > Produk > Produk Kesihatan > 100% France Collagen Peptides
100% France Collagen Peptides

100% France Collagen Peptides


Berat Bersih : 125 g
Negara Asas : Perancis
Bahan Asas : Ikan Laut
Sijil Sah : Kosher and Halal-CertifiedKolagen

​Protein yang diperlukan untuk tubah badan manusia

Kolagen adalah protein yang paling banyak – hampir 30% dari seluruh kandungan protein yang terdapat di dalam badan kita. Protein dibentukkan daripada asam amino yang berfungsi seperti semen, batu-bata dan pasir yang merupakan bahan dasar membangun sebuah rumah. Jadi dapat dikatakan bahawa asam amino ialah unsur-unsur pembentuk protein. Kolagen merupakan protein struktur utama di ruang luar sel dalam perbagai tisu penghubung dalam badan. Pada dasarnya,ia dapat membantu menyokong kesihatan sendi, menguatkan tulang, bertindak sebagai anti penuaan, menganjalkan, melicinkan, memulihkan serta memperbaiki kulit kita.


Kolagen kebanyakannya ditemui di tisu perantara di dalam tubuh kita seperti di tulang, sendi, tendon, ligamen, kulit, saluran darah dan organ-organ lain. Ia juga berfungsi sebagai komponen utama rambut dan kuku serta endomisium tisu tisu otot. Setiap sel yang di dalam tisu badan kita bertindak menggunakan asam amino dan peptides untuk menghasilkan pelbagai jenis kolagen, selanjutnya membina satu blok bangunan fiber yang sungguh kuat untuk memberikan sokongan tisu struktur tubuh badan.Tetapi ketika kita bertambah usia, sel badan kita semakin mengurangkan pembinaan kolagen, dan akan munculnya tanda-tanda penuaan. Proses penuaan ini bermula pada umur 30, dan mempercepatkan pada umur 40, ia akan mengakibatkan kesan negatif pada kulit, sendi dan tulang kita.


Oleh itu, apa caranya untuk memperlambatkan proses penuaan? BIO TECH's Perancis Kolagen Peptides menawarkan banyak faedah terbukti dalam bidang utama yang berikut:

 • Sihat Pada Umur Persaraan - Menggalakkan kelenturan & pergerakan bebas serta membantu menjaga tubuh aktif orang tua.
 • Kesihatan Sendi dan Tulang – Menghalang kerosakan rawan sendi dan tulang.
 • Kecantikan Kulit – Meningkatkan struktur kolagen di keseluruhan badan untuk mengelakkan proses penuaan
 • Nutrien Sukan – Membantu mengekalkan kesihatan rangkaian tisu-tisu di dalam tubuh kita. Peminat sukan akan berasa lebih aktif dan kuat semasa menjalankan aktiviti sukan, dan ia juga membantu mengurangkan risiko kecederaan.


18 Jenis Kandungan Asam Amino

Produk ini mengandungi 18 jenis asam amino yang merupakan komponen utama struktur tisu dan protein badan kita. Glycine, Proline dan Hidroxyproline mengandungi 50% daripada jumlah kandungannya. Selain daripada itu, kadar Glycine dan Proline adalah 10 - 20 kali ganda lebih tinggi daripada protein yang lain. Oleh itu, ia memberikan nutrien yang unik dimana tidak dapat dijumpai dalam protein yang lain. Kajian telah menunjukkan bahawa kadar bioavailabiliti dan bioaktif yang sungguh tinggi ini membantu sebanyak 90% kolagen peptides dicerna dan diserap oleh badan hanya dalam beberapa jam selepas penggunaan. Oleh itu, kita dapat melihat kesan perubahan yang positif dalam masa yang singkat.

Aplikasi Kolagen


 • Rasa dan bau yang semulajadi
 • Ketelusan cecair
 • Segera kelarutan dalam cecair sejuk atau panas
 • Kebolehbahan yang tinggi
 • Stabil pH
 • Tahan haba
 • Habuk-bebas
 • Keupayaan mengikat air yang kuat

​​


​​


Manfaat Kolagen Peptan :

- Bioavailability yang tinggi.

- Meningkatkan kecergasan fizikal dan sistem imun.

- Pembinaan & pemulihan arthri tulang rawan.

- Mempromosikan pembentukan tulang & meningkatkan kekuatan sendi.

- Meningkatkan ketegasan, kelembutan, kelancaran, keanjalan & kandungan kelembapan kulit.

- Memperbaiki struktur & ketumpatan lapisan dermis kulit.

- Meningkatkan kelembutan kulit & wajar yang berseri.

- Pembentukan muka-V dengan semula jadi.

- Mengurangkan garis-garis halus, kedutan, bintik-bintik umur & cahaya pigmentasi.

- Meningkatkan kesihatan mata dan kepekatan mata.

- Membantu kesihatan rambut dan kuku.Cara penggunaan :

Campurkan 1 sudu teh (5g) setiap hari dengan air sejuk, atau minuman kegemaran anda.


Questions And Answers
 1. Q :

  Apakah Perancis Kolagen Peptides?


  A :

  Produk ini dikeluar dan diimport dari Perancis. Ia merupakan produk semulajadi dan berfungsi bioaaktif yang tinggi dengan kandungan protein lebih daripada 97%, tanpa mengandungi bahan-bahan aditif atau pengawet. Oleh itu,ia mudah dicerna dan diserap oleh badan kita, mengakibatkan kesan perubahan yang positif dalam masa yang singkat.

 2. Q :

  Apakan kesan utamanya?


  A :

  Produk ini menawarkan banyak faedah terbukti dalam bidang utama yang berikut:

  It offers multiple proven benefits in the following key areas

  1) Sihat Pada Umur Persaraan - Menggalakkan kelenturan& pergerakan bebas serta membantu menjaga tubuh aktif orang tua.
  2) Kesihatan Sendi dan Tulang - Menghalang kerosakan rawan sendi dan tulang.
  3) Kecantikan Kulit – Meningkatkan struktur kolagen keseluruhan badan untuk mengelakkan penuaan
  4) Nutrien Sukan – Membantu mengekalkan kesihatan rangkaian tisu-tisu di dalam tubuh kita. Peminat sukan berasa lebih aktif dan kuat semasa menjalankan aktiviti sukan, dan membantu mengurangkan risiko kecederaan.

 3. Q :

  Adakan produk ini dapat membantu mengelakkan osteoporosis dan kesakitan sendi?


  A :

  Ia telah terbukti dapat meningkatkan fungsi-fungsi dan fleksibiliti sendi dan mengekalkan kesihatan tulang. Ia juga membantu mengurangkan kesakitan dan kebengkakan pada sendi untuk mengembalikan kelenturan dan pergerakan.

 4. Q :

  Adakah produk ini membantu anti-penuaan?


  A :

  Produk ini mengandungi 18 jenis asam amino yang unik dimana dapat meningkatkan penghasilan pelbagai jenis kolagen di tubuh badan orang tua, memperbaharui blok bangunan fiber mereka untuk memberi sokongan tisu struktur tubuh badan, dapat mengembalikan kesihatan rawan sendi dan tulang.

 5. Q :

  Adakan produk ini dapat membantu meningkatkan kecantikan kulit?


  A :

  Kajian klinikal terbukti kesan yang ketara selepas 30 hari penggunaan produk ini. Ia merangsangkan peredaran dan mengentalkan tisu tisu kulit, mengembalikan keutuhan lapisan pelindung kulit dan menambahkan faktor-faktor kelembapan semulajadinya, menjadikan wajah kita yang nyata lebih muda jelita.

 6. Q :

  Manfaat apa yang boleh ditawarkan kepada pengguna yang suka menjalankan activiti sukan?


  A :

  Produk ini mengandungi protein yang unik membantu meningkatkan kekuatan otot tubah badan, menambah kecergasan dan kekuatan sambil mengurangkan risiko kecenderaan semasa mereka menjalankan activiti sukan.

 7. Q :

  Adakan vegetarian sesuai untuk mengambil produk ini?


  A :

  Ia dihasilkan dari ikan laut dengan kandungan protein 97% yang berbentuk serbuk yang habuk-bebas.Ia merupakan nutrien utama yang diperlukan untuk tubuh badan kita. Pengguna vegetarian digalakkan memiliki produk ini jika berasa keperluan terhadap kesihatan.

 8. Q :

  Adakan produk ini sesuai untuk wanita hamil dan kanak-kanak?


  A :

  TIDAK digalakkan bagi wanita hamil. Apabila mereka terlalu banyak mengambil kolagen ini, ia akan menjadikan bayi membesar dengan lebih cepat. Ini akan meningkatkan beban ibu pada waktu bersalin. Manakala produk ini sesuai untuk bayi / kanak-kanak. Nutrien yang khas ini membantu mereka membesar dengan lebih tinggi dan sihat.

 9. Q :

  Berapa dos setiap hari sesuai dimakan?


  A :

  Minimum dos 5g setiap hari, ATAU sebanyak 10g sehari jika ingin mendapat kesan yang lebih baik.​​

 10. Q :

  Apakah caranya dan masa yang sesuai mengambil produk ini?


  A :

  Pada masa sarapan, campurkan kolagen dengan susu, minuman serbuk seperti kopi,koko, air dingin / panas, atau terus tuangkan di bawah lidah anda untuk menikmati manfaat yang lebih baik.​​

my